Oh my Google..!

24 Ekim 2006 Salı

Bir zamanlar birileri, gelecekte teknolojinin Tanrı olarak nitelendirileceğini söyleyip bütün tepkileri üzerlerine çekmişti. Ama çok uzun zaman geçmedi; ve Google kimilerine göre artık bir Tanrı... Ve Google'ın Tanrı olduğunu düşünenler için sanal bir kilise bile var ve bu düşüncenin gerekçelerini şöyle açıklıyorlar :

1- Her şeyi bilir : 9,5 milyar sayfayı satır satır bellemiştir. Ayrıca topladığı ek bilgilerle başka kimsenin sahip olmadığı bilgilere sahiptir.
2- Her an, her yerdedir : Hafızasına aldığı milyarlarca sayfalık bilgi dünyanın her yerine dağılmıştır. Her cihazdan, her yerde ona ulaşmamız mümkündür.
3- Dualara cevap verir : Bir arama yaparak dileğinizi istersiniz, o da verir. Örneğin kanserseniz dilediğiniz şifanın (tedavinin) yerini size o gösterir.
4- Ölümsüzdür : Fiziksel bir varlık, cisim değildir. İşleyişini sağlayan algoritmaları birçok bilgisayara dağılmıştır. Bir parçası yok olsa da kalanı çalışır. Teorik olarak sonsuza kadar var olacaktır.
5- Sonsuzdur : İnternet teorik olarak sonsuza kadar büyüyebilir. Google da.
6- Her şeyi hatırlar : Kaşe belleği sayesinde sizin sildiğiniz şeyleri bile aklında tutar. İnternetteki her şey sonsuza kadar hafızasına yerleşir.
7- Şeytanlık yapmaz : Kurumsal felsefesi bunu yasaklar.
8- Varlığının belgesi boldur : Google'ın varlığı şu ana kadar tapınılan her Tanrı'dan daha barizdir. Eğer görmek inanmaksa, google.com'a bakılabilir!

Daha fazlası için sanal kiliseyi ziyaret edin : http://thechurchofgoogle.org/

1 yorum:

Kemal AYYILDIZ dedi ki...

Hünerli, zeki beyinlerin emeği google. Seni çok seviyoruz.